Tre personer på en uteservering dödades i en knivattack på lördagskvällen i Reading, väster om London. Misstänkte gärningsmannen är från Libyen, enligt medieuppgifter.

Tidigt på lördagskvällen gick en man till attack mot gäster på en uteservering i en park i centrala Reading. Tre män dödades och tre är allvarligt skadade.

När alla andra gäster förstod vad som hände och flydde, försökte också gärningsmannen fly med kniven i handen. Han tacklades dock ner med en ”rugbytackling” av en polisman.

Ett vittne berättar för Daily Mail, ”Parken var ganska full. En grupp av vänner som drack öl när en ensam person kom fram och plötsligt ropade någonting och sedan började hugga folk med kniven. Han stack dem i nacken och under deras armar, sedan vända han sig mot mig och vi började springa.”

”När han förstod att han inte skulle komma ikapp oss, gick han på en grupp som satt ner och började hugga dem. När alla förstod vad som hände och började springa, sprang också knivmannen därifrån”, säger vittnet.

Bilder dök snart upp på sociala medier som visade det fruktansvärda resultatet av knivattacken med döda människor liggande i pölar av blod.

Under kvällen stormade antiterrorpolis den misstänkte gärningsmannens bostad. Det är en 25-årig man från Libyen, enligt källor till Daily Mail.

Polisen meddelade därefter att det inte föreligger ytterligare fara för allmänheten, men polisen uppmanar människor att förbli uppmärksamma och omedelbart till polisen rapportera om man ser något misstänkt.

*

Se mer: Daily Mail i Counter-terrorism police storm a flat after a frenzied stabbing spree by a ’Libyan’ man, 25, Daily Mirror i Boris Johnson Boris Johnson brands Reading stabbings ’appalling’ as three people killed, Daily Telegraph i Reading stabbings: Police launch murder investigation after three people killed.