Upp till 100 personer var inblandade i oroligheter på tisdagskvällen i stadsdelen Dalaberg i Uddevalla. Enligt medieuppgifter handlar det om en konflikt mellan somaliska och arabiska invandrargrupperingar.

Polisen larmades strax före kl 19 på tisdagskvällen om att det samlats cirka 100 personer som bråkade i stadsdelen Dalaberg i Uddevalla. Enligt uppgifter till Nyheter Idag var det två grupperingar med olika etniska bakgrunder, somaliska och arabiska, som hamnat i luven på varandra och som sedan kallat in förstärkningar från respektive håll.

Polisen satte in extrautrustad polis för att kontrollera situationen.

Vad osämjan handlar om är inte känt enligt polisen.

– Vi har just nu ingen aning om vad det här bråket började med. Det är oklart, säger polisens presstalesperson till Nyheter Idag.

Vid halv nio på tisdagskvällen hade läget lugnat ner sig, men polisen fotpatrullerade området eftersom man bedömde att konflikten mellan grupperna kunde ta fart igen.