Det grova våldet har inte tagit ledigt under midsommarhelgen. Skjutningar har skett i Sollentuna och Borås.

Skottlossning som av polisen rubriceras som mordförsök har skett både i Stockholmstrakten och i Borås.

Skjutning i Borås

Strax före kl 22 på söndagskvällen avlossades flera skott i Borås genom porten och in i trapphuset en flerfamiljsfastighet. Polisen utreder händelsen som grovt vapenbrott och mordförsök. Ingen person har påträffats skadad men en större polisstyrka har befunnit sig på platsen under natten. Ingen är heller gripen som misstänkt, rapporterar SVT.

Försök till mord i Edsberg

En man sköts i benet på en parkeringsplats i stadsdelen Edsberg i Sollentuna, norr om Stockholm, vid 16-tiden på lördagen. Det skadade mannen fördes till sjukhus och parkeringsplatsen i centrala Edsberg spärrades av för teknisk undersökning. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord, rapporterar Mitt i.

Under lördagskvällen anhölls en misstänkt gärningsman i sin frånvaro av åklagare. Sent på kvällen kunde mannen gripas på centralstationen i Göteborg, efter samarbete mellan polisregionerna.