I ett flerfamiljshus i centrala Göteborg påträffade polisen i samband med en husrannsakan sex kilo sprängmedel, tändsats och amfetamin i en lägenhet.

Upptäckten gjordes i samband med att en polispatrull iakttog en synligt påverkad man vars uppträdande fick polisen att reagera. En husrannsakan genomfördes i en lägenhet som mannen hade nycklar till.

I bostaden fanns utöver sprängmedel även tändsats och ett halvt kilo amfetamin.

– Jag skulle väl säga att det rör sig om en ganska så ansenlig mängd. I andra ärenden där vi har haft bomber som har detonerat så har det ibland rört sig om några hundra gram, säger kammaråklagare Christoffer Olsson till Göteborgs-Posten.

Mannen är känd av polisen sedan tidigare och kammaråklagaren uppger att det i utredningen finns anknytningar till organiserad kriminalitet. Mannen är misstänkt för narkotikabrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, grovt brott.