Gäst är riksdagsledamoten Katja Nyberg (SD). Hon har 20 års erfarenhet som polis och berättar om arbetet i yttre tjänst. Det blir till en rapport från verkligheten.

I denna efterfrågade gästspecial svarar Katja Nyberg på en rad frågor om sitt arbetet inom ordningsmakten och vad erfarenheterna tillför riksdagsuppdraget. (Dock inspelad före demonstrationen där polis knäböjde.)

Ska poliser få bära slöja? Vilken händelse är den mest skrämmande som Katja varit med om som polis? Och vilken händelse var mest givande? Vad ska göras för att stoppa gängkriminaliteten? Är alla kriminologer vänsteraktivister?

Detta med dialog och strävan efter goda relationer med grovt kriminella, är det eftersträvansvärt? Ska poliser i uniform hoppa omkring i uppblåsta hopptorn för barn?

Hur nyttig är din bakgrund som polis i arbetet i justitieutskottet? Blir det några samtal och förhandlingar med de andra partiernas representanter?

De tre ordinarie poddmedlemmarna överöser veckans gäst med frågor.

Medverkande: Erik Dahlin (programledare), Dick Erixon (Samtiden) och Linus Bylund (Sverigedemokraterna) och Katja Nyberg (gäst).

Du kan få lite nyheter om kommande poddar på Samtidigtredaktionens speciella Facebook-sida. Nu finns vi även på Instagram.

Har du kommentarer du tycker är konstruktiva, eller vill föreslå ämnen att ta upp, mejla oss på: samtidigt@samtiden.nu

För dig som inte vill använda Spotify finns podden också att lyssna på hos Anchor.fmiTunes/podcaster eller Google podcasts.