Upploppen i USA är omfattande och tycks mest vara inriktade på att vandalisera, plundra och skapa kaos. Också kyrkor och fackföreningslokaler har vandaliserats.

Kaoset och laglösheten har fortsatt varit stor i USA. Runt om i landet har polisen tvingats retirera medan huliganer skövlar och förstör.

I Washington DC har man stormat och satt högkvarteret för landets största fackförbund, AFL-CIO, i brand.

– Vi avvisar kategoriskt de på ytterkanterna som är våldsamma och förstör egendom. Attacker som den på huvudkontoret för AFL-CIO är meningslösa, respektlösa och spelar bara i händerna på dem som har tryckt ner färgade arbetare (workers of color) i generationer och förringar de fredliga, engagerade demonstranter som rätteligen vill lyfta frågor om rasism på dagordningen, säger fackledaren Richard Trumka. 

Förbundets huvudkontor vandaliserades då en folkmassa krossade fönster och bröt sig in i receptionen, raporterar The Hill.

Historisk kyrka satt i brand

Kyrkan St. John’s Episcopal Church i Washington DC, byggd 1816, sattes i brand under upploppen natten till måndagen.

Fox News rapporterade att kyrkan vandaliserats med graffiti och daghemmet på markplanet satt i brand.  

– Det är fruktansvärt. Vi såg klotter, dörrar sönderslagna och som du kan se har en brand startats, sa reportern enligt Christian Post.

Kaos i New York

Hundratals plundrare stormade Manhattan för andra natten i rad på måndagen, krossade skyltfönster för att plundra butikerna medan polisen försökte få kontroll på kaoset, rapporterar New York Post.

I New York har St. Patrick’s katedralen vandaliseras. Är inget fredat, frågar tidningens reporter i St. Patrick’s Cathedral desecrated.