Först två månader efter nästa val vill S-regeringen att coronakommissionen skall redovisa sina slutresultat. Nu protesterar även L, som är ett av regeringens stödpartier.

Regeringens förslag om hur en kommission ska se ut har skickats ut till partiledarna, men det har inte offentliggjorts. När det gäller tidplanen har Ulf Kristersson (M) avslöjat att regeringen föreslår att endast vissa delrapporter kommer att redovisas före nästa val i september 2022.

– Det tycker vi är helt orimligt. Det är självklart att det här måste komma före valet. Det måste gå på ett år eller ett och ett halvt år. Tsunamikommissionen klarade sig på ett år, så det är uteslutet att det här ska landa efter valet, säger Ulf Kristersson till Sveriges Radio.

Också Liberalernas gruppledare i riksdagen Johan Pehrson är kritisk. På Twitter skriver han: ”För sent. Inte ok.”