Sverigedemokraterna vill se en förlängning av nedsättningen av arbetsgivaravgifterna. Till skillnad från oss tror regeringen att krisen börjar gå över, säger Oskar Sjöstedt (SD).

På tisdagsmorgonen höll Oscar Sjöstedt (SD), ekonomiskpolitisk talesperson, pressträff inför eftermiddagens möte i riksdagens finansutskott. Då kommer frågor om de olika stödinsatserna på grund av coronapandemin att behandlas.

– Vi fokuserar nu på att få de stöd som redan är på plats att förlängas. Framåt hösten går vi in i någon slags återhämtningsfas, prognostiserar Sjöstedt.

Krisstöd krävs fortsatt för företagen och näringslivet, menar Sjöstedt. Framförallt för de företag som verkar säsongsbetonat, under sommarmånaderna. Det rör bland annat den nedsatta arbetsgivaravgiften som företag betalar på de anställdas löner.

– Vi tycker inte det är rimligt att man har samma regler för stora globala multinationella företag som de små företagen.

Han poängterar att hans parti i nuläget inte vill se några nya krispaket men vill se en förlängning av de som redan finns.

– Vi hoppas på stöd från andra partier, vi hoppas att andra partier ser att detta behövs, säger han.

Till skillnad från Sverigedemokraterna tror regeringen att krisen börjar gå över, säger Sjöstedt.

– Här skiljer vi oss från regeringen, säger han.

Paketet med förlängningar som SD föreslår motsvarar en procent av BNP, enligt Sjöstedt.