Identitetspolitiken löper amok över västvärlden just nu. Man använder ”goda” syften för försvara våldsamma och hatfyllda krav och åtgärder. Måtte den tysta majoriteten vara en krockkudde som räddar våra öppna samhällen, och inte förvandlar dem till destruktiva pöbelvälden.

Här är några pressgrannar om senaste veckans händelseutveckling.

Stöd svensk polis

”Det är uppenbart att skeendet har drag av politisk domino: det som krävs av identitetspolitiker i USA upprepas av dess meningsfränder hos oss. Därför är det värt att hålla ögonen på vad som kan bli nästa ideologiska bytesdjur, nämligen polisen”, skriver Fredrik Haage i Smålandsposten. Han påpekar att vänsterliberala Washington Post framför uppfattningen att alla filmer och teveserier där poliser är ”de goda” borde läggas på is. Bara något dygn senare Paramount att realityserien ”Cops” läggs ned. TV3, TV6 och TV10 ska sluta sända serien i Sverige. 

Svensk polis är inte bara eftersatt, den ”är med stor sannolikhet också den mjukaste, snällaste mest inkännande och minst våldsbenägna i världen … Men vänstern har aldrig gillat polisen.” Haage slutar: ”Låt inte den där dominobrickan slå till här. Stöd svensk polis.”

Sluttande plan mot total censur

Det blir ”ett sluttande plan, som inte har något slut förrän vi mörklagt hela vårt förflutna”, skriver Stefan Gustavsson i Världen idag. Han exemplifierar med att legendariska humorserien Pang i bygget med John Cleese ett tag skulle censureras av BBC:s streamingstjänst. ”Det är problematiskt att avkräva tidigare generationer att de ska leva upp till vår moralförståelse på ett par utvalda punkter. Det inte bara avskärmar oss från det goda som de, trots sina brister, åstadkom – det tvingar oss att sudda ut den historia vi själva kommer ur.”

Nej, låt statyn av Carl von Linné stå kvar

”I USA har flera delstater beslutat att ta bort statyer föreställande generaler som varit involverade i slavhandel. Nu reses krav i Sverige på att statyer föreställandes Carl von Linné ska tas bort för att han utvecklade ett slags rasbiologi. I Storbritannien vill Black Lives Matter-rörelsen ta bort Winston Churchills staty”, skriver Pontus Almquist i Norran. Carl von Linné är en av Sveriges – och världens – största vetenskapsmän genom tiderna. Att förneka minnet av Carl von Linnés är historielöst. ”Nej, det är klart statyn ska stå kvar.”

Bland de som vill riva Linnéstatyer hör aktivister i SSU, ungdomsförbund till statsministerns parti. Det är många som är historielösa och vill göra befolkningen mer obildad och utlämnad till nyckfulla politiska kampanjer.