Islamistisk terrorgrupp har med skjutvapen attackerat den avlägsna byn Gubio i nordöstra Nigeria och dödat minst 59 bybor under tisdagskvällen.

Reuters rapporterara att islamisterna misstänkte att byborna delade med sig av information till landets polis om terrorgruppens rörelser i området, medan AFT säger att islamisterna hämnades att byborna skyddat sin boskap från att bli stulen, rapporterar BBC.

Vilken islamistisk falang som utfört massmordet är oklart. Både Boko Haram och Islamska staten har tidigare utfört dödliga attacker i noröstra Nigeria.

Boko Haram kidnappade 2014 mer än 270 skolflickor i Chibok i Nigeria. Senast dödade islamistgruppen minst 47 nigerianska soldater i mars, och dagen efter nära 100 soldater i Chad.

Gruppen har under ett årtionde orsakat tusentals människors död och fördrivning av många fler, skriver BBC.

I regionen finns också Islamska statens falang Iswap, som är en utbrytning ur Boko Haram. Deras huvudsakliga mål har tidigare varit militära, men har attackerat allt fler civila på sistone, rapporterar AFP.

Enligt deras uppgifter har Iswap stulit boskap från byborna i Gubio. Byborna hade därför börjat bevaka dem och jagat iväg Iswap-medlemmar. Något Iswap svarade på med att döda byborna, enligt denna teori.