De kommersiella plattformarna som bär upp sociala medier agerar partiskt till vänsterns fördel och konservativas nackdel. Efter att Twitter gått över gränsen ändrar president Donald Trump villkoren så att dessa bolag blir enklare att stämma.

De är kartlagt att plattformar som Twitter, Facebook och Google prioriterar ner konservativa budskap och ger större spridning till vänsterbudskap. En granskning utförd av tidigare senator Jon Kyl på Facebooks uppdrag, konstaterar att nätjätten på olika sätt motarbetar konservativa budskap. Man har använt så kallat ”faktakontroll” som varit konstant vänsterinriktad, vilket Daily Mail rapporterar i Google, Facebook and Twitter face bias reckoning: Donald Trump will sign executive order.

Trump skrev på torsdagen under ett presidentdekret som förändrar villkoren för sociala medieplattformer, rapporterar Yle i Twitter ska inte längre ha skydd mot rättsliga påföljder.

För närvarande har företag som Twitter, Google och Facebook rättsligt skydd så att de inte kan åtalas för innehåll som publiceras på plattformarna. Detta skydd tar nu Trump bort. Dessutom innebär presidentens exekutiva order att ny lagstiftning i frågan ska utredas.

Twitter svarar med insinuationer

Idag har Twitter svarat genom att dölja inlägg från president Trump bakom en varningstext som anklagar inlägget för att ”glorifiera våld”.

Det handlar om att presidenten kallar de som i upplopp förstört, bränt och plundrat i Minneapolis under natten för ”ligister” och att han backar upp ytterligare åtgärder för att upprätthålla lag och ordning.

Det kallar Twitter för glorifiering av våld.

Ungsvenskarnas talesperson Tobias Andersson har kommenterat händelsen: ”Twitters vänsterledning har drabbats av hybris när de ger sig på ledaren för den fria världen. Deras politiska censurering har fått pågå alldeles för länge, äntligen stöter de på motstånd.”

Fortsättning lär följa

Twitter angriper den som gjort bäst reklam för deras tjänst överhuvudtaget. Men mest anmärkningsvärt är att ett teknikbolag hånar och försvårar för en demokratiskt vald president att nå ut med sitt budskap till folket.

Fortsättning lär följa.