Vid 19-tiden på söndagskvällen sköts en 30-årig man i Göteborg som senare avled. Senare på kvällen skadades en person i skottlossning på en restaurang i centrala Stockholm.

Polisen fick larm om skjutning i Gamlestaden i östra Göteborg vid 19-tiden på söndagskvällen.

– Vi har en skottlossning, en person är skadad och på plats har vi inlett livräddande åtgärder, sa vakthavande befäl vid polisen i region Väst till Göteborgs-Posten.

Mannen ska ha träffats av kulor både i kroppen och huvudet.

– Vittnen uppger att flera skott skjutits och att en bil i samband med detta ska ha lämnat platsen, säger polisen.

Mannen hade i sällskap med andra besökt en fest i en lokal på den aktuella gatan.

Polisen höll under kvällen förhör med vittnen på platsen och knackade dörr i grannskapet. Många boende kom snabbt ut ur sin lägenheter efter skottlossningen.

Det var sedan stökigt kring Sahlgrenska sjukhuset dit mannen fördes under kvällen och polisen var på plats med flera patruller vid sjukhusets entré.

Senare på kvällen meddelades att 30-åringen dött av sina skador. Enligt G-P har mannen figurerat i tidigare gänguppgörelser i en annan del av Göteborg. Ingen uppges vara misstänkt.

Skottlossning på restaurang

På söndagskvällen kom larm kl 22.26 om skottlossning på en restaurang vid Medborgarplatsen på Södermalm i Stockholm. En person har fått skottskador.

Den skadade är förd till sjukhus och polisen uppger att skadeläget är okänt. Ärendet rubriceras som försök till mord.

En polisinsats pågår med syfte att hitta gärningspersonen/personerna och för att utföra utredningsårtgärder såsom förhör, spärra av, utföra teknisk undersökning med mera” meddelade polisen vid 23.30.

Ingen har gripits i ärendet.