Borde en utlänning som har uppehållstillstånd och som använder detta dokument för att smuggla in människor, verkligen få vara kvar i landet?

Andra frågor i nya poddavsnittet: Är nya LO-basen en katastrof, eller är det kanske tvärt om? Jonas Sjöstedts teaterupprördhet inför LAS-reform, är det något att ta på allvar egentligen? SEB stöttar tankesmedja för kvinnor, är det bra? En tvångsomhändertagen 13-åring rånmördade kvinna, vems är ansvaret?

Dessutom: Hopp hopp hopp! Dick har hoppat studsmatta, men han lever och är alltjämt i god form. Linus undrar vad det är för fel inuti själva huvudet på svenskarna, när den totalt misslyckade och bortgjorda regeringen kan öka i opinionen. Erik har ett och annat att berätta om det rafflande ämnet ”postural träning”.

Medverkande: Erik Dahlin (programledare), Dick Erixon (Samtiden) och Linus Bylund (Sverigedemokraterna).

Du kan få lite nyheter om kommande poddar på Samtidigtredaktionens speciella Facebook-sida. Nu finns vi även på Instagram.

Har du kommentarer du tycker är konstruktiva, eller vill föreslå ämnen att ta upp, mejla oss på: samtidigt@samtiden.nu

För dig som inte vill använda Spotify finns podden också att lyssna på hos Anchor.fmiTunes/podcaster eller Google podcasts.