Under måndagskvällens debattprogram ”Sverige möts” i SVT hettade det till när förre ministern Annika Strandhäll (S) vältrade sig i sina fördomar om motdebattören, liberale ledarskribenten och juristen Dana Pourkomeylian.

Debatten handlade om prostitution och sexköpslagen. Som alla vänsterdebattörer gick Annika Strandhäll till personangrepp när hon saknade argument i sakfrågan.

– Det finns därför också ett klassperspektiv på det här vilket Dana utifrån sitt kanske svenska medelklassperspektiv inte ser, sa Strandhäll som är Socialdemokratiska partiets jämställdhetspolitiska talesperson.

Dana Pourkomeylian avbröt Annika Strandhäll och gav svar på tal.

– Jag skulle uppskatta om man kan avhålla sig från personangrepp och bete sig som en folkvald politiker när vi försöker hålla en respektfull diskussion. Så säg inget om min klassbakgrund när du inte vet någonting om mig, Annika Strandhäll. Det är förkastligt att en folkvald politiker blandar bort korten och trubbar till en debatt på det här sättet, sa Dana Pourkomeylian.

På Twitter har Dana Pourkomeylian kommenterat händelsen i efterhand, vilket genererat många reaktioner i sociala medier.

Strandhäll är visserligen inte överklass, men väl en del av den med skattepengar välgödda politiska överheten som alltid tror sig veta bättre än verklighetens folk.

Det har aldrig varit så stort glapp som nu mellan befolkningens leverne och värderingar å ena sidan, och de styrande politrukerna som lever i partier som liknar sekter och skapar åsiktsbubblor som de aldrig lämnar.

Förr fanns stor klasskillnad – i meningen utbildning och förmögenhet – men de politiker som kom ur privilegierade miljöer visste om det och försökte sätta sig in i vardagen för de många människorna. Man hade nyfikenhet och sökte insikter. Ville göra villkoren bättre.

I dag vill överheten köra ner sina sektparoller i halsen på folk, och om de inte lyder visar politiker förakt för folket. Annika Strandhäll är ett exempel på den arroganta och inskränkta politiska klassen som är helt oförstående för landets verkliga problem.

Och deras debattretorik är just att gå till personangrepp, eftersom de inte har några argument som håller. Därför är det fler som borde agera som Dana Pourkomeylian när de utsätts för överhetens respektlösa försök att styra debatten. Avbryt och påvisa hur svag överhetens position faktiskt är.

När det gäller den sakfråga de debatterade, så är det givetvis höjden av populism att Socialdemokratin under en mediestorm kring TV-kändisen Roberto föreslår skärpta straff för sexköp. Så billigt att Strandhäll och hennes partikamrater borde rodna, om de hade någon skam i kroppen.