En kraftig explosion har inträffat i en trappuppgång i Helsingborg under natten mot tisdagen. Vittnen upplevde en tryckvåg när bomben exploderade. Fönster skakade och många rutor gick också sönder.

Larmet kom till polisen vid kl 01.50 natten mot tisdag. Ambulans, polis och räddningstjänst ryckte ut till platsen.

– Det var rätt så många fönsterrutor, till och med uppe på tredje våningen, som var borta. Hela entrén var borta. Det var en vattenläcka efter element som hade gått sönder. Men ingen person var skadad, säger inre befäl vid Räddningstjänsten Skåne Nordväst till Kvällsposten.

Det är oklart om det fanns någon hotbild mot fastigheten.

– Man har både yttre och inre spaning och jobbar för fullt för att se vad det kan vara för orsak till att man spränger just där, säger jourhavande förundersökningsledare vid Helsingborgspolisen.

Under tisdagsmorgonen är fastigheten fortfarande avspärrad. Tekniker är kvar på plats och samlar information om händelsen.

– Jag har varit i Irak och aldrig hört en så hög smäll som denna. Min sjuårige som sprang i min famn för han var så rädd, han gråter fortfarande. Jag har bott här i 15 år och aldrig hört något liknande. Mina fönster skakade, säger en boende i området till SVT.

Ett annat vittne berättar också om kraften i explosionen.

– Jag kollade på tv när det small så högt att katter och hundar flög upp och min tunga lampa välte omkull. Jag trodde det smällde längre bort så när jag gick ut så blev jag paff över att det bara var tre-fyra hus bort.