Två bomblarm i Stockholm natten till lördag. En exploderade och förstörde flera bilar i Haninge. En annan sprängladdning ledde till evakuering av radhusområde i Botkyrka.

Ett första larm kom vid kl 00.30 om explosion vid bilfirma i Haninge. Detonationen hördes över ett stort område. Sprängladdning orsakade stor förödelse. Bombtekniker har varit på plats och undersöker området. 

– Det är omfattande skador på parkerade bilar och på en fasad. Vi har inlett en förundersökning som är rubricerad som allmänfarlig ödeläggelse, säger presstalesperson hos polisen.

Andra bomblarm

Mindre en en timme senare kom nästa larm. Från Alby i Botkyrka kommun. Där fick omkring 150 personer i ett radhusområde utrymmas och fått lämna sina hem efter att en misstänkt sprängladdning påträffats vid en parkeringsplats.

Bombtekniker skickades till platsen för att undersöka föremålet. Vid kl 04.40 meddelar polisen att man tagit den misstänkta sprängladdningen i beslag.

– Vi har inlett en förundersökning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, säger presstalesperson vid polisen i Stockholm till Expressen.

Man utesluter inte att det finns ett samband mellan bomberna.