En ny mätning från Yougov visar att den konservativa regeringen har stärkt stöd i Storbritannien.

Trots att oppositionspartiet Labour bytt ut sin impopuläre partiledare till en ny, från Jeremy Corbin till Keir Starmer, fortsätter regeringspartiet Tory att öka sitt väljarstöd. Det visar ny mätning för The Times (pdf).

Senaste månaden ökar Tory från 48 till 53 procent. I valet i december fick partiet 43,6 procent.

Med premiärminister Boris Johnson ökade Tory sitt stöd före coronakrisen och fortsatte att stärka väljarstödet under krisen då Johnson själv blev smittat och under tre dygn fick intensivvård. Han är nu tillbaka i premiärministerbostaden på Downing Street.

Labour fortsatte rasa efter valförlusten i december då Jeremy Corbin avgick. Man fick i valet 32,1 procent och var nere i 28 procent i februari. Med det nya partiledarvalet fick partiet i senaste mätningen, utfört 16-17 april, ett stöd på 32 procent.

Det tycks vara Liberaldemokraterna som förlorat på Labours återhämtning. De fick 11,6 procent i valet i december, 10 procent i februari men får nu i april endast ett stöd på 5 procent.