I ett öppet brev till regeringen berättar sjuksköterskor och undersköterskor om hur besvikna de blev när regeringen inte höll löftet om slopad karensdag.

– Ni kallar oss hjältar, men vi är tydligen inte värda mer än 700 kr minus skatt, skriver de i Aftonbladet.

– När regeringen säger något borde vi kunna lita på det. Ni är våra folkvalda. Ni är de som vi satt vår tilltro till och som ska ska leda oss ur denna kris. När ni sviker oss, vilka ska vi lita på då?

– Det ni har gjort nu är att ge oss ett hopp och sedan kallt dragit undan mattan. Det är kanske det värsta av allt. Att först låta påskina något med avsikt att få oss att tro. För att sedan, när det kommer till kritan, svika och på så sätt inte kanalisera något annat än misstro.

– Vi begär inte mycket. Vi begär att bli sedda, att ges den respekt vi förtjänar och att utställda löften hålls. I verkliga livet är det fullt naturliga och rimliga krav. Visa då att ni politiker även klarar av att uppträda på samma sätt.

– Gör nu det som är moraliskt rätt och riktigt. Se till att vi får den fulla ersättning från dag ett som ni lovade oss. Ärlighet varar längst.