Under kvällen blev en polishelikopter beskjuten av en laserpekare som kunde lokaliseras till en lägenhet i Malmö.

Lägenhet kunde lokaliseras varifrån laserattacken skedde och flera polispatruller skickades till adressen strax efter klockan 22 på tisdagskvällen.

Gärningsmannen är misstänks för att ha lyst med en grön laserpekare och polisen har upprättat en anmälan om luftsabotage, blåljussabotage och brott mot strålskyddslag.

– Vi gjorde ett ingripande i en lägenhet på Segevång. Ingen är gripen, för personen är under 18 år. Men det är viktigt att vi betonar allvaret i att göra en sådan här sak och att vi fullföljer det, säger presstalesperson på polisens ledningscentral till Sydsvenskan.

På sin hemsida betonar polisen allvaret i att lysa med laserpekare mot helikopter eller flygplan, vilket allvarligt kan störa pilotens arbete och i värsta fall orsaka personskada hos person och besättning.