Dödsskjutning, kraftig explosion och svår misshandel av en kvinna skedde i helgen i Malmö. Nu gör polisen en massiv insats mot kriminella i staden.

På lördagskvällen exploderade en kraftig bomb vid en bil i närheten av flera lägenhetshus i centrala Malmö. Bilen flyttades flera meter och andra fordon och en port skadades. Anmälan om allmänfarlig ödeläggelse har gjorts. Inga uppgifter om misstänkta finns.

Kort därefter larmades om skottlossning vid en pizzeria på Möllevången i Malmö. Två allvarligt skottskadade män fördes till sjukhus, varav en tonåring senare avlidit. Inga uppgifter om misstänkta finns.

Senare på kvällen larmades om pågående misshandel av en kvinna vid en busshållplats i Malmö. På platsen hittades en 25-årig kvinna som nu vårdas för livshotande skador. Busshållplatsen är nedstänkt med blod. En man i 20-årsåldern har anhållits misstänkt för mordförsök, rapporterar Kvällsposten.

Tvåhundra poliser jagar grovt kriminella i Malmö

Enligt Sydsvenskan genomför polisen en planerad en ny massiv insats mot den grova kriminaliteten i Malmö denna vecka. Vid den förra insatsen under tre dagar i slutet av januari genomsöktes 729 fastigheter och över tvåtusen fordon kontrollerades.  

Stadsdelarna var utvalda utifrån var flest sprängdåd och skjutningar skett – och var grovt kriminella brukar uppehålla sig.

Vid den tidigare insatsen deltog poliser, tulltjänstemän, kronofogdar och anställda från Malmö stad. Det uttalade målet var att hitta lager av narkotika och vapen.

Resultatet av insatsen blev att tolv personer frihetsberövades. Polisen beslagtog 39 vapen och ett kilo sprängämnen.