Nordkoreas diktator Kim Jong Un är hjärndöd efter en hjärtoperation tidigare i april, enligt japanskt magasin.

Veckomagasinet Shukan Gendai har uppgivit att ett kinesiskt medicinskt team har skickats till Nordkorea för att behandla Kim. En fördröjning i en enkel procedur har gjort att ledaren blev mycket sjuk, rapporterar Reuters.

Statskontrollerade nordkoreanska medier har inte nämnt diktatorns hälsa eller var han befinner sig. Detta trots att medier internationellt spekulerar om hans hälsa.

De kinesiska medicinska experterna säger till japanska magasinet att Kim höll om sitt bröst och föll ihop under ett besök på landsbygden tidigare i april. En läkare som följde med Kim utförde hjärt-lungmassage och förde honom till närmsta sjukhus. Han har senare genomgått operation.

Sydkoreanska regeringskällor och Kinas utrikesdepartement har uppgivit att Kim varit allvarligt sjuk efter operationen, rapporterar Reuters. Men enligt Sydkorea, som håller noga uppsikt över grannen i norr, har några ovanliga aktiviteter i Nordkorea inte upptäckts.