Sju av hemtjänstföretaget Attendos bilar fick däcken sönderskurna i Hässelby i nordvästra Stockholm häromnatten. Detta mitt i en pandemi då hemtjänsten är extra utsatt.

Personalen använder bilarna vid dygnets alla tider för att besöka gamla och sjuka som behöver hjälp, och för att transportera matlådor, varukassar och annat – ett uppdrag som är viktigare än någonsin i tider när coronaviruset härjar.

Men på tisdagsmorgonen när hemtjänstpersonalen skulle köra ut upptäkte man att något hade skurit sönder däcken. Bilarna bärgades bort under tisdagen för att få nya däck. Händelsen är polisanmäld.

– Det är oerhört beklämmande, särskilt i ett läge där bilarna behövs som mest, säger Makan Afshinnejad, presschef på Attendo.

– De försvårar för dem som ska hjälpa de äldre, funktionshindrade och sjuka. Det är så jävla lågt, säger en boende i närheten av parkeringsplatsen till Mitt i.

– Vore rimligt om det finns en särskild plats i helvetet för personer som gör sånt här. Och dessutom just nu, skriver riksdagsman Mattias Karlsson (SD) i Facebook.