Coronapandemin sätter inte stopp för kriminaliteten. Vid kl 01 natten till onsdag sattes flera bilar i brand i Nybro, skott avlossades mot fordon i Göteborg och vid kl 02 sprängdes entré till flerfamiljshus i Ängelholm.

Larm inkom från Nybro kl 01.07 om bilbrand på en parkeringsplats och ytterligare en intillstående bil skadades. Mindre än en timme senare kom fler larm om bilbrand inte långt därifrån. Flera bilar har vandaliserats.

– Vi har inga vittnen, är det någon som har sett eller hört något får man gärna höra av sig till polisen, säger jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Kalmar till Barometern.

Händelserna rubriceras som skadegörelse genom brand samt skadegörelse och ingen misstänkt gärningsperson har gripits.

Skott mot fordon i Göteborg

Polisen larmades vid 01-tiden under natten mot onsdagen om att bilist i Lövgärdet i nordöstra Göteborg att hans bil blivit beskjuten.

– Han säger att han tror att det skjutits mot hans bil och att en ruta är krossad, säger presstalesperson vid polisen i region Väst till GT. 

När polisen kom till platsen kunde de konstatera att uppgifterna om att skottlossning ägt rum, då polisen fann skotthål i ruta som krossats och en kula i bilen. 

Det är oklart när skottlossningen ägde rum, men bilägaren har berättat för polisen att han hörde två smällar cirka 15 till 20 minuter innan han såg vad som hänt med bilen. 

En förundersökning har inletts om skadegörelse och grovt vapenbrott.

Det finns ingen misstänkt i ärendet.  

Explosion i Ängelholm

Larm inkom strax före klockan två på natten mot onsdag om en explosion i ett flerfamiljshus i centrala Ängelholm.

– Vi vet inte vad som har detonerat men det förekommer skador på entrén och flera rutor på fastigheten och motliggande fastighet, men det är inga personskador såvitt vi vet, säger vakthavande befäl vid polisen i Skåne till TT.

Polisen har ännu ingen misstänkt.