Efter tre dygn lämnade brittiske premiärminister Boris Johnson igår intensivvården för en vanlig vårdavdelning. Medierna rapporter om återhämtning.

55-årige Johnson lades in på sjukhus i söndags kväll då han trots att det gått tio dagar sedan han testats positivt för coronaviruset fortfarande hade feber och hosta. Han flyttades till intensivvårdsavdelningen på måndagen efter att hans hälsa försämrats.

När han efter tre dygn där kunde lämna intensiven, vinkade han till personalen, uppger idag premiärministerns talesperson. Johnson har suttit upp i sängen och så fort han fick tillbaka sin mobil ringde han sin sambo som är höggravid, rapporterar Daily Mirror.

Det är oklart hur länge han kommer att stanna på sjukhuset. Det har hänt att patienter åter drabbats av andnöd efter en period av tillfrisknande. Enligt Johnsons far hoppas man att han snart kan flytta till Chequers, premiärministerns officiella lantställe.