Vid en snabbmatsrestaurang sköts en man i 40-årsåldern till på torsdagskvällen i Norrköping. Strax efter skottlossningen brann en bil utanför Norrköping – polisen misstänker att det är flyktbilen.

Polisen larmades klockan 23.12 på torsdagskvällen om skottlossning i Ingelsta i norra Norrköping.

– Man har hört flera smällar. Vi åker dit och anträffar en allvarligt skadad person, säger presstalesperson vid polisen i region Ös.

Mannen fördes till sjukhus med allvarliga skador. Senare under natten kunde polisen bekräfta att han avlidit. Anhöriga har underrättats.

En förundersökning om mord har inletts.

Bil med rutor krossade

Av bilder från platsen framgår att en personbil har fått rutor krossade på platsen. Mannen kan alltså ha skjutits i bilen utanför restaurangen.

– Det skedde i ganska nära anslutning till en öppen snabbmatsrestaurang. Det ska ha funnits ett antal personer i anslutning till den, som vi har hållit förhör med, säger vakthavande befäl till Expressen.

Ungefär en halvtimme efter skottlossningen kom larm om en övertänd bil vid Yxbacken, knappt en mil längre norrut.

Polisen misstänker nu att det är flyktbilen som satts i brand.

– Nu handlar insatsen mest om att försöka säkra spår. Teknikerna var klara på platsen för en stund sedan och avspärrningarna hävdes. De åkte sedan vidare till den troliga flyktbilen och är just nu på plats där, sa polisen tidigt på fredagsmorgonen.

Känd av polisen

Offret är känt av polisen sedan tidigare.

– Han är dömd för flera brott tidigare. Han hade kopplingar till kriminalitet, säger polisen till TT.