Grekisk antiterrorpolis (EKAM) har hittat tunga vapen inklusive pansarvärn (anti-tank) vid en räd i huvudstaden Aten på torsdagen.

Insatsen var fokusera på två lägenheter i bostadsområdena Sepolia och Exarchia, bara någon kilometer från Akropolis. Räden genomfördes i samarbete med underrättelsetjänsten, rapporterar grekiska medier.

26 personer med utländskt medborgarskap, mest turkiska, har tagits in för förhör enligt polisen. Man fann också en tunnel från en av lägenheterna som ledde till ett 20 kvadratmeter stort gömställe för människor och utrustning. Nu undersöks utrymmet av bombexperter.

De misstänkta ska ha kopplingar till den vänsterextrema organisationen DHKP-C som är verksam i Turkiet, rapporterar nyhetsbyrån AFP enligt Aftonbladet.

DHKP-C har genomfört olika våldsamma attacker genom åren och är terrorstämplad av Turkiet, EU och USA.