Vittnen har hört vad som kan vara skott innan bilen började brinna. Under släckningsarbetet påträffades tre avlidna personer i bilen.

Tre döda kroppar har hittats på torsdagskvällen i en brinnande bil utanför Uppsala. Polisen misstänker att brott ligger bakom och utreder nu mord.

Larm inkom runt kl 19 om brinnande bil i utkanten av Storvreta, norr om Uppsala. Polis och räddningstjänst kallades till platsen.

– Under släckningsarbetet påträffas tre avlidna personer i bilen. Vi har inte identifierat de här personerna och vet inte hur de har avlidit, säger presstalesperson vid polisen i region Mitt till Expressen.

Polisen har spärrat av området och söker nu med hundar. Det är stora avspärrningar på platsen och vid 23-tiden hade polisens tekniker kommit till platsen. 

– Vi har flera enheter på plats som arbetar med att höra vittnen och genomför spårsök för att komma närmare en förklaring till varför det här har inträffat, säger Daniel Wikdahl.

Enligt vittnesuppgifter från person som bor i närheten av platsen hördes någon form av smällar vid tidpunkten för branden.

– Vi hörde en dov smäll vid samma tidpunkt och sedan lät det som en smäll igen efter det. Men sedan tog det lång tid innan vi fattade att det var något på gång, säger personen.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt.