Stefan Löfven behöver nu säga: ”Europa – vi bygger fler, starkare och högre murar!” Hyckleriet om att Sverige och Europa kan ta emot hela världen måste slutgiltigt avslöjas.

Krig, våld, förtryck och misär råder i stora delar av världen. Så har det alltid varit. Det nya under 2000-talet är att Sverige och Europa har politiker som tror på utopiska idéer om att vi kan rädda världen genom att bjuda in dem till oss.

Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) uppmanade svenska folket att ”öppna sina hjärtan” och skänka bort den svenska välfärdsstaten, som det tagit hundra år att bygga upp, till folk från övriga världen.

Dessa fantasier håller nu på att krossa välfärden för dem som i Sverige arbetar och betalar skatt. Riksdagen måste nu ta hand om det egna folket. Inte leka ”humanitär stormakt”.

Turkiet släpper på folkvandringen igen

Det historiskt svaga politiska ledarskapet i Europa ställs nu inför en ny utmaning. Tiotusentals migranter och flyktingar har rört sig mot gränsen till EU efter att Turkiet öppnat sin gräns. Enligt Turkiets inrikesminister är de fler än 36 000.

– Det här kommer att fortsätta, säger turkiske presidenten Recep Tayyip Erdoğan.

Gränserna öppnades under helgen och efter det har tusentals migranter och flyktingar tagit sig till Edirne nära gränsen mot Grekland.

2016 ingick EU och Turkiet ett mångmiljardavtal om att Turkiet skulle stänga sina gränser mot EU i utbyte mot finansiellt stöd, men Erdoğan har upprepade gånger hotat med att bryta avtalet.

– Vi har ingen skyldighet att se efter och ge mat till så många flyktingar, meddelar Turkiets inrikesminister Süleyman Soylu.

Grekland och Bulgarien har i helgen stärkt sina gränskontroller. Enligt AFP finns runt 500 soldater och beväpnade poliser på den grekiska sidan gränsen.

Under lördagen drabbade migranter samman med gränsstyrkorna, och grekisk polis uppges ha avfyrat tårgas. AFP skriver att en del migranter har försökt klippa sig igenom taggtrådsstängsel medan andra letat efter stenar att kasta mot polis.

Flera hundra migranter har i helgen också tagit sig över Medelhavet från Turkiet till grekiska öar.

Totalt finnas mer än 3,5 miljoner migranter bara i Turkiet.

Frågan är vad svenska och europeiska politiker säger nu? Ska de hjälpa Grekland att hålla gränsen stängd? Eller vill de likt Löfvens och Reinfeldts tidigare uttalande öppna gränserna för miljontals människor från Asien och Afrika?

Fram med sanningen – nu!