På förmiddagen presenterade JÖK-partierna ett krispaket, men näringslivet anser det otillräckligt. ”Det är som om de inte förstår företagsekonomi”, säger en småföretagare.

Med allvarsamma miner presenterade finansminister Magdalena Andersson (S) och stödpartierna på förmiddagen nya förslag för att lindra de ekonomiska följderna av coronapandemin.

Men regeringens krispaket kommer inte att räcka. Det är arbetsgivarnas snabba kommentar på regeringens krispaket.

– Det är ett välkommet förslag i stort, det visar att det finns en krisinsikt hos regeringen, säger Transportföretagens vd Marcus Dahlsten till TT.

– Men tyvärr kommer det inte att räcka, fortsätter han och syftar på alla företag i persontransportbranschen som närmast tappat alla kunder.

Permitteringsförslaget kommer att mildra, men många uppsägningar kommer det att bli ändå, är han övertygad om.

– Att stå med halva kostnaden kvar kommer inte att räcka för många mindre företag, säger Dahlsten.

De förstår inte företagsekonomi

Expressen-TV publicerar idag reaktion från företagaren Putte Svensson Sahlin som driver hotell i Småland.

– Hela verksamheten bara rasar. På 48 timmar så har allt bara rasat samman. Jag ser inte hur man ska komma ur det här. Jag har ingen som helst aning. Vi kämpar och slåss. Vi ringer och skriver brev, och försöker med alla, och vissa svarar inte ens. Det fattas beslut som vi inte förstår. Har vi stängt så är det fel, har vi öppet är det fel.

– Det enda vi ser är att allt bara avbokas. Allt bara försvinner.

– Om en-två månader då är alla pengarna slut. Och jag vet fan inte hur jag ska lösa det. Och de fattar sina beslut, om att vi ska ta nollräntelån och allting, men det är ju bara att skjuta konkursen framför sig. Det är som om de inte förstår företagsekonomi överhuvudtaget. När pengarna är slut så är pengarna slut.