Valdeltagandet har gått upp vilket kan betyda att Netanyahu lyckats mobilisera fler väljare att rösta än vad mitten och de israelisk-arabiska partierna gjort.

Inga officiella resultat har publicerats än, men vallokalundersökningar tyder på att Netanyahu och hans högerallians vinner knappt före rivalen Benny Gantz och hans mittenallians.

Regeringspartiet Likud, som är Sverigedemokraternas systerparti i koservativa nätverket ACRE, är klart största parti. Men det är ännu oklart om de partier som Netanyahu samverkar med tillsammans får de 60 mandat som krävs för egen majoritet.

Vallokalundersökningarna ger Netanyahu’s Likud 36-37 mandat och hans allierade i Shas, UTJ och Yamina vann 9, 7-8 och 6-7 mandat vardera. Undersökningarna ger mittenpartiet Blåvitt 33 mandat och deras allierade i vänsterkoalitionen 6-7, Förenade listan (arabiska partier) 14-15 mandat och Israel vårt hem (ryska judar) 6-8 mandat, rapporterar Jerusalem Post.

I tidningen Haaretz rapporteras att när 40 procent av rösterna räknas har Netanyahu ledningen.