På tisdagseftermiddagen sköts en man i 25-årsåldern ihjäl i stadsdelen Hyllie i Malmö. Han var känd sedan tidigare av polisen.

Larm om skottlossningen kom till polisen kl 17.19 på tisdagseftermiddagen. 

Skjutningen inträffade utanför en frisörsalong. Den skjutne skjutsades med privatbil till sjukhus.

– Vi får in flera samtal om att man har hört misstänkta pistolskott vid Hyllie. Vi larmar flera patruller dit och ungefär samtidigt som vi landar är där en person som kommer in till sjukhus med misstänkta skottskador, säger polis vid regionledningscentral i Malmö till Kvällsposten

Under tisdagskvällen meddelade polisen att den skadade mannen är avliden. Hans anhöriga är underrättade.

Den döde var känd av polisen och har förekommit i tungt kriminella kretsar. Han åtalades nyligen och har tidigare dömts för bland annat rån.

Under kvällen har polisen i Malmö gjort ett tillslag mot en adress på Möllan. En person är gripen på adressen – misstänkt för någon form av inblandning i tisdagens dödsskjutning. Mannen som är gripen är i 20-årsåldern och skäligen misstänkt för mord. Polisen söker efter fler gärningsmän och berättar att det finns flera vittnen vid tisdagens skottlossning.