Saudiskt försvar har skjutit ner tre missiler på väg mot huvudstaden Riyad sent på lördagskvällen. Iransk stödda Huthi-milis i Jemen misstänks ligga bakom attacken mitt under coronakrisen.

Minst tre explosioner hördes över Riyad som är satt i karantän i ett försök att bromsa coronavirusets framfart. Ingen har tagit på sig ansvaret för attacken men den Iranstödda Huthi-milisen har tidigare angripit Riyad och andra saudiska städer med misiler, drönare och raketer, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Detta var det första större angreppen mot Saudiarabien sedan Huthi-milisen föreslagit vapenvila efter attacken i september förra året då man förstörde två av Saudiarabiens oljeanläggningar.

Saudiska TV-kanalen Al-Arabiya rapporterade att två missiler sköts ner över huvudstaden och en tredje över den sydliga Jizan-provinsen.

Attacken kom efter att alla parter i Jemens långdragna konflikt erbjöd stöd på torsdagen för FN:s uppmaning till vapenvila för att skydda civila från coronapandemin.

Uppmaningen sammanföll med femårsdagen sedan Saudiarabien intervenerade i Jemens inbördeskrig för att backa upp den internationellt erkända regeringen mot Huthi-milisen som fått omfattande stöd av Iran.