Under tisdagskvällen blev två skadade. Skjutning i Bredäng och knivattack i Skärholmen, båda i södra Stockholm.

Mordförsök skedde nära Skärholmens centrum i södra Stockholm på tisdagseftermiddagen. Larm inkom kl 16.19 på tisdagen om att någon attackerat en man med ett tillhygge, troligen kniv, och orsakat allvarliga skador.  Attacken ska ha ägt rum norr om Skärholmens centrum. 

– Vi fick ett samtal från en person i Skärholmen som sa att han hade konstaterat att en person var skadad. Ambulans och poliser är på plats och vi kan konstatera att uppgifterna var korrekta. Troligtvis har den här personen åsamkats sina skador genom ett tillhygge, jag utesluter inte kniv, säger presstalesperson för Stockholmspolisen.

Mannen är förd i ambulans till sjukhus. 

– Vi klassar hans skador som allvarliga och vi har inlett en förundersökning om försök till mord, säger polisen. 

Man har genomfört teknisk undersökning av brottsplatsen, förhör vittne och söker efter misstänkta gärningsmän.  Ingen är gripen.

Skottskadad i Bredäng

Ett nytt larm kom senare, kl 20.48 då polisen larmades till i Bredäng.

En person i äldre tonåren ska ha blivit skjuten i benet med flera skott. Han påträffades vid en badplats i området och har därefter förts till sjukhus.

Polisen har fått in vittnesuppgifter om att det hörts skott på platsen.

– Det finns uppgifter i händelsen som säger att man har hört skott. Vi har också hittat en skadad person som troligtvis är den som vittnet har ringt om, säger presstalesperson vid polisen i Stockholm till Expressen.