Corona får inte kriminella att lugna ner sig. I natt har en person skjutits till döds, bomb har exploderat i trappuppgång och många bilar har satts i brand.

Larm kom strax efter kl 23 på söndagskvällen om skottlossning vid Almtorget i Malmö. På platsen hittades en man med skottskador. 20-åringen dog senare på natten. Anhöriga är underrättade.

–  Detta skedde utomhus. Vi har tagit vittnesuppgifter samt tittar på teknisk bevisning som övervakningskameror. Vi kommer nu att sammanställa alla uppgifter, säger polisens regionledningscentral i Syd till Aftonbladet.

Under natten spärrades området av och polisen genomförde en kriminalteknisk undersökning. Polis sökte även i området med en vapenhund. Polispatruller har även knackat dörr i området. Händelsen anmäls nu som misstänkt mord. Ingen har ännu gripits.

Explosion i trapphus i Malmö

Larm kom vid kl 21 på söndagen om att explosion hörts och att det brann i en trappuppgång till en flerfamiljsfastighet i centrala Malmö.

– Räddningstjänstens rökdykare gick in för att kontrollera samtliga bostäder för att se det inte var några personskador. Som tur är var det inte det , säger polisens presstalesperson till TT.

Hon säger att detonationen inträffade vid en lägenhetsdörr.

Polisen har spärrat av vid fastigheten. Nationella bombskyddet har kallats till platsen.

Brand på två parkeringsplatser i Stockholm

Larm kom kl 03.24 på måndagen om att ett stort antal bilar satts i brand på en parkering i Östberga i södra Stockholm. P-platsen ligger i ett område med flerfamiljshus. 16 bilar förstördes i branden.

Vid kl 05 var alla bränder släckta och räddningstjänsten kunde lämna. Polisen har haft en insats på plats, men vet ännu inte vad som föranledde bränderna. 

Tidigare på kvällen brann det också i två bilar i Saltsjöbaden i Stockholm. Under tiden räddningstjänsten arbetade på platsen exploderade en av bilarna. 

– Under insatsen så exploderar en bil. Det blir glassplitter från bilen och vissa fönster fönster på byggnader i närheten krossas. Det var en ganska kraftig smäll, säger operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund till Expressen