Alla konservativa partier ligger på eller över valresultatet och de skulle tillsammans få egen majoritet i riksdagen om Demoskops senaste mätning vore valresultat.

I mätningen som i huvudsak gjordes i februari backar Socialdemokratin till 22,6 procent, alltså -5,7 procentenheter sedan valet. Samtidigt stärks Moderaterna till 19,5 procent och är därmed endast -0,3 procentenheter från valresultatet. Kristdemokraterna får 7,5 procent, vilket är +1,2 procentenheter över valresultatet.

Störst ökning står dock Sverigedemokraterna för: 22,1 procent, +4,6 procentenheter sedan valet.

Två av regeringssidans partier går också bra: Centerpartiet får 9,4 procent (+0,8) och Vänsterpartiet får 10,4 procent (+2,4). Däremot hamnar Miljöpartiet under spärren och får inga mandat och Liberalerna klarar precis spärren med 4,1 procent (-1,4).

Omräknat i mandat får de tre konservativa oppositionspartierna egen majoritet med 179 mandat mot 170 för regeringsunderlaget inklusive V.

Undersökningen som genomförts för Aftonbladet och omfattar 2.326 intervjuer under perioden 25 februari 2020–3 mars 2020 och är genomförd som en webbundersökning.