Flera bilbränder har skett i såväl Malmö, Halmstad som Östberga under natten till tisdagen. Flera bilar har blev svårt skadade. Inga misstänkta är gripna.

Första larmet i Malmö kom kl 00.30 om brand i parkeringsgarage i Rosengård. Räddningstjänsten var snabbt på plats med rökdykare och elden kunde släckas. En bil var kraftigt skadad och flera andra blev rökskadade. Ingen person kom till skada.

Det andra larmet om bilbrand i Malmö kom kl 04.10. Omkring två kilometer från den första brandplatsen, på Fosievägen i Heleneholm var tre bilar drabbade av brand, rapporterar Sydsvenskan.

Samtidigt i Halmstad

Larm kom också vid kl 01.30 om bilbrand i Halmstad. Räddningstjänst och polis ryckte ut till en parkering vid Högelid i Halmstad.

Enligt polisen ska branden ha startat i den ena bilen och sedan spritt sig till den andra som stod parkerad intill. Polisen misstänker att branden var anlagd och har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand.

På tisdagsmorgonen fanns ingen misstänkt, rapporterar Hallandsposten.

Åtta bilar förstörda i bilbrand i Östberga

Larmet kom vid kl 03-tiden på natten till tisdag. Vittnen ska också ha hört smällar i samband med branden. Åtta bilar ska ha förstörts i branden.

– Vi har inte någon gripen, säger presstalesperson vid Stockholms polisen till Mitt i.

En förundersökning om grov skadegörelse har inletts.