Ulla Parkkinen är VD för skolkoncernen Alm Education och fick i veckan pris av Dagens Industri. Nu visar det sig att i styrelsen för förskolan Mångården, som ingår i koncernen, har terroristen Ihab Hallak suttit tillsammans med Ulla Parkkinen.

I onsdags utsågs Ulla Parkkinen till ”Näringslivets Mäktigaste Kvinna i kategorin Entreprenör” när Dagens Industri släppte årets 125-lista.

– Vi kan förorten, säger Ulla Parkkinen som svar på frågan om vad som gör hennes företag framgångsrikt. 

I den ekonomiska föreningen Mångården som ingår i skolkoncernen har både Ihab Hallak och den nu prisade Dagens Industri-pristagaren Ulla Parkkinen varit verksamma i tjugo år, 1997-2017. Det avslöjar Nyhetsbyrån i Dagens Industri-pristagare samarbetade med terrorist.

Stridit för och samlat pengar till al-Qaida/al-Nusra

Ihab Hallak, som är folkbokförd i Stockholm, erkände när han åtalades för terroristbrott i Libanon 2015 att han samlat in cirka 870.000 kronor i Stockholms moské och sedan slussat vidare pengarna till al-Qaida-anslutna terrororganisationen al-Nusrafronten i Syrien. Det har tidigare avslöjats av Expressen.

I de inledande förhören erkände Hallak att han tillhörde terrorgruppen al-Nusra-fronten, och att han skadades i strid under 2014.

Ihab Hallak har alltså inte bara deltagit i våldsamheter utan också slussat pengar till terrororganisationen under sin tid som ledamot i ett bolag inom Ulla Parkkinens skolkoncern.

Dagens industri har efter avslöjandet om Ullas kopplingar till den terrordömde Ihab Hallak, inte velat kommentera ärendet.

Hos Det Goda Samhället skriver Mohamed Omar, ”Det Dagens Industri inte berättar är att skolan kan kopplas till den islamiska diktaturen Saudiarabien” och ger mer info om fallet.