Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson har rest till gränsen mellan Turkiet och Grekland. Där delar han ut flygblad om att Sverige inte kan ta emot fler asylansökande.

På flygbladen står det på engelska ”Sverige är fullt” och meddelandet signeras med ”Svenska folket och Sverigedemokraterna”, skriver Expressen.

– Det finns ingen kapacitet i Sverige att ta emot fler. Det finns inga bostäder. Vi försöker få dem att inte vilja åka till just Sverige, säger Åkesson till tidningen.

”Stäng gränsen!”

I ett inlägg på Facebook som partiledaren publicerat står ”Stäng gränsen!” följt av ”Vi gjorde vad vi kunde för att förhindra migrationskrisen 2015. Vi gör vad vi kan för att hindra en ny migrationskris!” 

Över 10 000 människor har försökt ta sig över gränsen till Grekland sedan Turkiets president Recep Tayyip Erdogan i torsdags sade att Turkiet inte längre kommer att hindra flyktingar och migranter från att ta sig in i EU. 

– Vi försöker få dem att inte vilja åka till just Sverige, säger Jimmie Åkesson. 

Åkesson i turkiska staden Edirne

Han befinner sig i den turkiska staden Edirne med sin stabschef och några fotografer. Där pratar han med migranter och polisen. 

– Alla vill till Europa, i första hand norra Europa. Man nämner Tyskland och Sverige. Jag träffade en som vill till Nederländerna. Det är vår del av Europa de vill till, säger han till Svenska Dagbladet  .