Både Löfven (S) och LO-bossen Thorwaldsson skyller otryggheten i Sverige på för låga skatter och ojämlikhet. Allt för att dölja det monumentala migrationspolitiska haveriet.

Nu försöker ”arbetarrörelsen” använda sin beryktade kampanjapparat för att vrida skulden för det eskalerande våldet bort från migrationen. Statsminister Stefan Löfven (S) skyller i intervju på skattesänkningar (som han själv sänker än mer för de rikaste) och LO-chefen Karl-Petter Thorwaldsson skyller i debattartikel på att ”klyftorna fortsatt att öka”.

Men att skattepengarna inte räcker och att klyftorna ökar beror ju på invandringen. Bara de senaste nio åren har den utlandsfödda delen av befolkningen ökat med 1.115 .474 personer under perioden 2010-2018 enligt SCB.

Och de flesta av dem kommer inte i arbete förrän efter många år, om ens då. Det innebär en enorm belastning på alla välfärdsstatens system. Det är därför pensionärerna blir fattigare än i andra länder – pengarna räcker inte till den egna befolkningen när miljontals människor från andra delar av världen ska försörjas av de som arbetar.

En som drabbas är 88-årige Rolf i Trelleborg som blev vräkt eftersom han fått svårt att hålla ordning på räkningarna. Kommunen har struntat i honom, så han levde i sin bil, tills hans fall uppmärksammades av journalisten Joakim Lamotte.

Sverigedemokraterna i Trelleborg reagerade och letade reda på Rolf. Man betalar hotell och mat för honom tills kommunen tar tag i hans problem. ”Det får inte gå till såhär!”, säger Helmuth Petersen (SD), oppositionsråd i Trelleborg till Nyheter Idag.

Så visst ökar klyftorna, men de grupper som drabbas värst är helt andra än de som är ute och härjar, rånar, skjuter och spränger.

Våldet är en följd av en aldrig inbromsande volym på invandringen och slapp kriminalpolitik. De regerande partierna prioriterar migrationen före allt annat. Resultatet blir att resurserna i välfärden för den svenska befolkningen minskar, samtidigt som kriminella får fritt spelrum att förnedra och trakassera hederligt folk.

Frågan är hur länge väljarkåren tänker tillåta utvecklingen. Det finns bara ett sätt att stoppa den – att rösta på dem som förstår vad som händer i samhället och är beredd att göra något åt den. Som inte svamlar om skatter, utan ser de verkliga orsakerna.