Imorgon ska Demokratiska väljarna i landsbygdens Iowa välja vem de vill ska utmana Donald Trump i november.

Det blir första testet på vilka kandidater som är gångbara när väljarkåren väljer. Den som klarar sig dåligt kommer att få svårt att bli tagen på allvar i kommande delstater.

Enligt de senaste opinionsmätningarna ligger socialistiske Bernie Sanders bäst till, trots att han inte ens är demokrat utan oberoende senator.

I Emerson leder Sanders med 30 procent, mot förre vicepresidenten Joe Biden som får 21 procent. I mätning från Iowa State University leder Sanders med 24 procent, medan den andre vänsterkandidaten Elisabeth Warren får 19 procent, borgmästaren Pete Buttigieg 17 procent och Joe Biden 15 procent.

Nu är mätningarna extra osäkra eftersom väljarna inte röstar med valsedel, utan genomför lokala stormöten där man diskuterar och sedan ställer sig i grupper för att stödja var och en av kandidaterna. Detta tar tid och väljarna måste avslöja för alla andra vem de stödjer.

Det kan ge en annan dynamik än när man på några minuter kan avge en valsedel i en urna. Om en kandidats supportrar kan argumentera väl kan de övertyga väljare som byter kandidat under mötet.

Dessa stormöten (caucuses) hålls separat för de två stora partierna vartannat år i drygt 1.700 skolor och församlingshem. Man utser också kandidater till andra val inom delstaten, som kongress- och senatorsval.

Kan Bernie besegra Donald?

Om Bernie Sanders besegrar Joe Biden och blir den som får möta Donald Trump – hur kommer det att gå?

Enklast är att påpeka att för några år sedan jämförde man nye brittiske Labourledaren Jeremy Corbyn med Bernie Sanders. Och då som en komplimang till Bernie. Se på britterna! Deras vänsterparti vågade välja en vänsterextrem partiledare!

Nu talar inte Bernies supporter om likheten med Jeremy längre. Gissa varför? Labour gjorde ett katastrofval i december, mycket på grund av Corbyns extrema framtoning.

Mycket – men inte allt – talar för att en kraftmätning Bernie-Donald slutar på samma sätt som mellan Jeremy-Boris Johnson.