Anmälan om misshandel, olaga hot och skadegörelse upprättades på fredagen och skyddsombud stängde simhallen under helgen. En person som blev avstängd före jul tog med sig ett gäng för dominera.

Larmet kom vid kl 17 på fredagen från Hammarvallens idrottsplats i Flen.

– Vi fick samtal om att ett gäng tonåringar var stökiga vid kassan till simhallen, säger polisens presstalesperson i region öst till Eskilstuna-Kuriren .

Gänget ska bland annat ha kastat saker och hotat en kvinna i personalen. 

– De ska ha sagt nervärderande saker om henne som andra gäster har hört, och hotat henne till livet, säger polisen.

Även en manlig anställd i simhallen blev utsatt av ungdomsgänget.

– De hotade att ”ta honom” när han slutat jobbet.

Brottsrubriceringen efter fredagens stökigheter är misshandel, olaga hot och skadegörelse.

– Ingen av tonåringarna var kvar på platsen när vi kom dit, men vi har gott hopp om att hitta de som varit drivande i det här, säger Thomas Agnevik.

Skyddsombudet för simhallen tog under fredagskvällen beslut om att stänga simhallen och gymmet hela helgen i samråd med chefen för hallen.

– Vi hade personal på plats inom tio minuter och polisen kom också ganska snabbt. Men de vad självklart ganska skärrade i går kväll, säger avdelningschefen för fritid inom kommunen.

Beslutet att stänga anläggningen fram till klockan 12 på måndag har även förankrats politiskt.

Det har funnits problematik kring simhallen sedan dagarna före julen. Enligt avdelningschefen är stöket främst kopplat till en person som först avvisats och sen stängts av från simhallen.

– Den här gången var det några killar till som var med och när den person som är avstängd inte fick komma in så eskalerade det, säger avdelningschefen

Målet är att simhallen och gymmet ska kunna hålla öppet som vanligt under sportlovet. En vecka som vanligtvis lockar många besökare.