Opinionssiffrorna har sällan varit bättre för president Trump än nu. Han har besegrat både mediernas bluffanklagelse om maskopi med Ryssland och nu Demokraternas hysteri kring ett telefonsamtal med Ukraina.

I natt röstade senaten om riksrättsåtalet. Donald Trump friades med röstsiffrorna 53-47. För fällande dom de 47 som ville fälla honom behövt vara 67 (två tredjedels majoritet). Det fattades alltså 20 röster.

Därmed frias Trump med större marginal än Bill Clinton 1999. Skillnaden mellan de båda riksrättsåtalen är att Clinton var åtalad för ett bevisat lagbrott. Han hade ljugit under ed.

Något bevisat lagbrott har inte Trump begått.

Demokraterna drev riksrättsprocess där man tolkade ett telefonsamtal och anklagade presidenten för att ha vissa ondsinta motiv med det. Men man hade i representanthusets handläggning av åtalet inte lyckats finna några som helst bevis. Det var lösa gissningar och antaganden. Inget mer.

Hade det varit en juridisk process, och inte en politisk, hade åklagaren aldrig väckt åtal. Men politiker kan alltid driva politiska processer.

Men nu blev det platt fall. Allt fler amerikaner har insett att Donald Trump faktiskt har haft skäl att kalla det häxprocess.

Nu är han den obestridde segraren efter striden. Demokratiska partiet ligger i spillror.