Aftonbladet har till slut vaknat ur den rosa utopiska drömmen om att kriminaliteten inte ökat. ”De rånade barnen förlåter oss aldrig”, skriver man. Nej, ni som förnekade utvecklingen kommer aldrig att förlåtas.

De som under hela 00-talet varnat för utvecklingen har konstant hängts ut som rasister, fascister och nazister av Aftonbladet och alla andra medieetablissemang.

Nu låter det plötsligt annorlunda.

Aftonbladets Anders Lindberg, som rasiststämplat alla som varnat, skriver nu i ledarkolumn att polisen behöver ”återta kontrollen” och ”finnas på plats och markera att samhället inte gett upp”. Om så inte sker ”faller vårt samhälle isär”, skriver han. ”Om inte samhället drar gränsen nu, kommer det ens att finnas någon gräns i framtiden?” Det låter som om han citerar ur Jimmie Åkessons tal.

I Fokus konstaterar Johan Hakelius: ”Få redaktioner har så obesvärat gjort allt den kunnat för att baktala och smutskasta personer som tidigt vågade påtala just den sortens missförhållanden som Anders Lindberg nu själv bestämt sig för att skriva om.”

När Lindberg får kritik för sin plötsliga omsvängning, blir hans motfråga: ”Nämn en text där jag varit positiv till att barn rånar barn”.

Svaret är att han – som del av medieetablissemanget – kallat alla dem som tidigt varnat för en våldsutveckling där också barn rånas för nazister. Han har därmed förhindrat svensk politik att ta varningarna på allvar. Han har därmed hjälpt kriminella att flytta fram sina positioner. Han har skjutit på budbärarna med vidriga personangrepp.

Detta förnekande av våldsutvecklingen, som varje dag leder till så mycket lidande, får aldrig glömmas eller förlåtas. Dessa etablissemang ska alltid, alltid, påminnas om deras falska förträngning av migrationspolitikens konsekvenser.

Men visst är det bra om tioöringen till slut trillar ner också hos medieröster som Aftonbladet och Anders Lindberg. Nu har också han haft sitt ”Jimmie-moment”.