Journalisten Joakim Lamotte framträdde i SVT:s sändning från Trollhättan i skyddsväst. Det fick inte bara vänsterns hatsvans att koka. Även S-toppen Annika Strandhäll skrev debattartikel – för henne finns inget viktigare i dagens samhällsutveckling än att kritisera Lamotte.

Utöver att en gangsteradvokat i SVT kunde stå och kritisera journalisten Lamotte för att han inte visade gängen ”respekt” och inte ställde frågor på ett ”korrekt sätt”, höll sig våldsverkarna lugna under onsdagens direktsändning från Trollhättan. Den mest dramatiska bilden stod istället Lamotte för, genom att bära skyddsväst under sändningen.

Han och hans familj är utsatt för återkommande dödshot samtidigt som polisen omgående skriver av alla anmälningar.

Göteborgs-Posten 28 februari 2020.

Genom att ha skyddsvästen på, förmedlade Lamotte sitt budskap om ökat våld och otrygghet i Sverige på ett kraftfullt och dramaturgiskt skickligt sätt.

En GP-krönikör hånar tilltaget, men kan inte annat än erkänna att inslaget förmodligen kommer att bli tv-historia, på samma sätt som när Per Oscarson klädde av sig i Hylands hörna.

Men S-toppen Annika Strandhäll skriver att ”Vi var många som reagerade starkt” mot att Lamotte hade skottsäker väst på sig, skriver hon. Sedan beklagar hon segregationen i förorterna – en utveckling hon personligen bär skulden för som S-statsråd. Allt har blivit mycket värre under hennes och socialdemokratins tid vid makten. Men det är ju inte alls lika allvarligt som att en journalist i ett TV-program genom skicklig bildsättning påvisar den våldsspiral samhället är inne i. 

Annika Strandhäll har eldat på sociala medier som svämmar över i vänsterns hat och hån mot Lamotte.

Strandhälls attack är en undanmanöver från Socialdemokraternas sida. Man vill neutraliserad Lamotte och hans ambition att diskutera utvecklingen i samhället med gängvåld och klanförtryck. Istället vill man få det till att inget är mer upprörande i Sverige år 2020 än att en skyddsväst visas i TV.

Propagandan från S blir alltmer desperat. De förstår inte att de numera saknar kommandot över opinionsbildningen. De gamla medierna som alltid varit lydiga redskap åt S-regeringar dominerar inte längre. Allt fler mediekanalerna via internet gör att folk får olika perspektiv och snabbt kan se hur löjliga och förljugna de socialdemokratiska budskapen är.

Men jag säger till Annika Strandhäll, Morgan Johansson med flera: Fortsätt! Fortsätt! Ju mer ni avslöjar vilken liten, patetisk och verklighetsfrämmande sekt ni kommer ur, desto fler väljare förstår att man inte kan rösta på det partiet.