Gottsunda kyrka i Uppsala utsattes för ett brandattentat på måndagskvällen. Skadorna hade kunnat bli förödande om inte branden upptäckts i tid.

Förorten Gottsunda är en av landets 22 ”särskilt utsatta områden” med omfattande laglöshet. Där har nu den kristna kyrkan blivit utsatt för angrepp.

Vid midnatt fick en polispatrull syn på brand i fasaden till Gottsunda kyrka. Elden hade spridit sig flera meter upp och poliserna kunde inte släcka den på egen hand. Räddningstjänst tillkallades som snart fick branden under kontroll.

– Den initiala branden är släckt, men nu jagar vi glödbränder inne i fasaden. Det är ju en träkyrka så det har tagit sig på baksidan av fasaden också, sa operatör vid räddningscentralen Mitt till TT i natt.

På sin hemsida skriver polisen att man har gjort en anmälan om grov skadegörelse genom brand. Man har säkrat beslag och kontrollerat människor i närområdet. Man har dock ingen misstänkt.

”Branden hade kunnat orsakat mycket omfattande skador om inte polispatrull upptäckt den i ett så tidigt skede”, skriver polisen enligt Nyheter idag.