Efter att två maskerade män kom in i ungdomens hus i Rinkeby bedömde man att säkerheten inte kan garanteras. Fackförbundet Kommunal begärde ett skyddsstopp.

När två maskerade män kom in på Ungdomens hus kallades polisen dit, rapporterar Mitt i.

– Det är viktigt att vi kan erbjuda trygga mötesplatser för våra ungdomar och förvaltningen arbetar nu med att se över hur vi framöver ska kunna göra det, säger stadsdelsdirektör i ett pressmeddelande.

Det är inte första gången personer kommer maskerade och uppträder hotfullt. För omkring ett år sedan öppnade verksamheten efter att en liknande händelse ägt rum. Också då hade flera maskerade män anlänt varefter ungdomsgården stängdes på kvällstid i tre månader.

Efter stängningen ändrades rutinerna på ungdomens hus.

– Vi har skapat rutiner för besök och fritidsverksamheten har fått en egen ingång, vi har flyttat ingången till gaveln och det går inte längre att komma in via yttre trappor. Det har även satts upp bättre belysning kring huset, sa huvudskyddsombud för fackförbundet Kommunal då man öppnat på kvällar igen.

Men maskerade personer har ändå dykt upp igen.

I rapporter om gängkriminalitet har påpekats att gäng värvar ungdomar på ungdomsgårdar.