Sedan Stefan Löfven meddelade att han vill sitta kvar har inte mötts med applåder. Istället gror kritiken mot honom i tysthet, rapporterar Aftonbladet.

I månadsskiftet för två veckor sedan möttes den socialdemokratiska partistyrelsen. Stefan Löfven meddelade där sin avsikt att på nytt kandidera som S-ledare. Han vill fortsätta leda partiet över nästa val 2022. Beskedet möttes inte av applåder. Enligt Aftonbladets källor blev det tyst vid partistyrelsens sammanträdesbord.

Efteråt bekräftade Löfven på sociala medier att han vill leda Socialdemokraterna i valet om drygt två år. Hans egna uppgifter backas upp av personer i hans närhet, Löfven har inga planer på att avgå på den här sidan valet.

Men istället för uppslutning kring partiledaren har en rad företrädare för Socialdemokratin uttalat att de tycker att Stefan Löfven ska sluta som partiledare före valet. De flesta har gjort valet att inte framträda med namn, men en del har gjort även det, skriver Lena Mellin.

Att kritiken, och önskan om att byta ut Löfven, trots allt är ganska lågmäld beror sannolikt på att det inte finns någon given efterträdare .