När Aftonbladet vänsterinriktade ledarpodd diskuterar varför så många röstar på SD kallas män för omoderna babianer.

I senaste avsnittet, som gästas av Ulrica Schenström (Fredrik Reinfelds statssekreterare som nu går till C-tankesmedja) kommer man in på att många väljare, särskilt män, väljer Sverigedemokraterna.

Då följer följande intellektuella analys mellan tre av de medverkande (19 minuter in i bandet).

– Nu får män rycka upp sig. Vad är det här? Omoderna babianer!

– Kallar du alla män för babianer?

– Det får du gärna göra, du behöver inte be om ursäkt.

Kan arrogansen bli värre?

Detta meningsutbyte utspelas just när man ska diskutera det strukturella problemet med att män röstar allt mer på Sverigedemokraterna. Vad ska man göra med den ”toxiska maskuliniteten”?

Mitt svar är: Ni kan ju börja med att lägga av med att håna halva folket…

Det blir tragikomiskt när fyra vänsterliberala etablissemangsmänniskor med månadslöner som säkert är dubbelt mot en vanlig löntagare, sitter och spyr galla över att väljarna är så korkade.

Tänk om vänsterliberaler någon gång kunde ta in att politiker och makthavare i staten är VÄLJARNAS tjänare. Det är inte tvärtom! Folket är inte elitens tjänare.

Men det faller inte för en sekund in hos dessa vänsterliberaler. De är fullt upptagna med vad de personligen tycker är viktigt. Man skiter fullständigt i vad väljarkåren ser som problem, vad väljarkåren förväntar sig av politiken, vad väljarna vill få ut av de höga skatter man betalar och som politikerna spenderar på allt mer skit.

Vi har en kulturell och politisk överklass som lever i en bubbla där de tror att deras egon är viktigare än vad sex-sju miljoner väljare anser i Sverige.

Jag kan bara skratta åt eländet.

Kvinnor föredrar också Sverigedemokraterna

Och bara för sakens skull vill jag bifoga lite siffror, även om de naturligtvis är helt ovidkommande för vänsterliberaler som älskar att vältra sig i sina egna fördomar. Väldigt många kvinnor sympatiserar med Sverigedemokraterna.

Enligt SCB i november är Sverigedemokraterna det näst störta partiet bland kvinnliga väljare. Fler kvinnor än C och V tillsammans stöder SD.

Men kvinnor av folket är väl också babianer, gissar jag.