En man är livshotande skadad efter att ha utsatts för knivattack i Kristianstad och utreds som misstänkt mordförsök. En annan man vårdas på samma sjukhus för skador efter knivvåld.

Under natten till söndagen kom först en knivskuren man in till Centralsjukhuset i Kristianstad och efter ett par timmar ytterligare en man med skär- eller stickskador. Den första mannen uppges ha livshotande skador, men vad som hänt honom är ännu oklart.

– Vi arbetar nu med att försöka ta reda på var och hur det här har hänt. I första hand försöker vi lokalisera en brottsplats, säger presstalesperson för polisen i region Syd.

Ytterligare en man kom kl 05.50 till samma sjukhus och vårdas för skador som tyder på knivvåld. Polisen har inga uppgifter om hur allvarligt skadad mannen är.

– Vi vet inte i nuläget, men under den fortsatta utredningen kommer vi att titta på om det finns något samband, även om det skiljer en del i tid mellan när de kom in till akuten, säger polisens presstalesperson till Kristianstadsbladet.