En man sköts i huvudet och dog på en bensinmack vid Kungens kurva på lördagseftermiddagen. Mindre än 15 timmar tidigare sköts en man ihjäl med flera skott i Jordbro söder om Stockholm på fredagskvällen.

Polisen fick larm kl 22.49 på fredagskvällen från en person som sade sig blivit skottskadad i Jordbro.

– Polis och ambulans åkte dit och när vi kom till platsen så anträffades en person utomhus som hade skottskador. Han var allvarligt skadad och har förts med ambulans till sjukhus, säger presstalesperson vid polisen region Stockholm.

Han hade träffats med flera skott och på flera ställen på kroppen, enligt uppgifter till Aftonbladet.

På lördagskvällen meddelar polisen att mannen som skadades allvarligt i skjutningen i Jordbro har dött, rapporterar Expressen.  .

Mannens anhöriga har blivit underrättade. Ingen person är på lördagskvällen gripen. 

Ny dödsskjutning 15 timmar senare

15 timmar efter dödsskjutningen i Jordbro sker ny skottlossning vid Kungens kurva, också söder om Stockholm men närmare city.

Larm kom vid kl 16.40 på lördagen till SOS om att en eller flera personer i en bil hade skjutit mot två personer i en annan bil vid en bensinmack i Kungens kurva söder om Stockholm. Gärningsmännen ska sedan ha lämnat platsen i hög fart. 

Enligt vittnesuppgifter var det en silverfärgad Mercedes som lämnade platsen strax efter skjutningen, en bil som sedan hittats av polisen. En mängd skotthål finns i bilen med de skjutna. 17 tomhylsor ska ha hittats.

Skjutningen ägde rum vid Kungens kurva som är ett av Skandinaviens största köpcentra med bland annat Ikea och där många människor är i rörelse på en lördagseftermiddag.

Enligt uppgifter till Expressen har han skjutits i huvudet. På kvällen meddelar polisen att mannen som är i 25–30-års åldern har avlidit. Kvinnan som också sköts i bilen vårdas på sjukhus för sina skador.

Skottlossning i Fittja två timmar innan

Vid kl 14.30, tidigare på lördagseftermiddagen, kom larm om en misstänkt skottlossning vid en bensinmack i Fittja, söder om Stockholm.

En person ska ha skjutit mot en annan, varpå alla inblandade lämnade platsen. Ingen skadad person har hittats och ingen misstänkt har gripits.

”Flera patruller, hundpatrull och polishelikopter är i området för att skapa en bättre bild av händelsen”, skriver polisen på sin hemsida. Sökandet avbryts efter en timme.

Polisen meddelar att tomhylsor har hittats på platsen där skottlossningen tros ha skett. Området kring den platsen är avspärrat och tekniker har kallats in. En förundersökning om grovt vapenbrott och försök till mord har inletts. Om samband med andra skjutningar kan polisen inte spekulera i nuläget.